Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο του 28χρονου φοιτητή, Βασίλη Κουφολιά, που καταπλακώθηκε στη φονική σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ισοπέδωσε την πόλη Λ’ Άκουιλα, του Νομού Αμπρούτσο της Κεντρικής Ιταλίας και πολλά από τα γύρω χωριά, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 3.32 τοπική ώρα Ιταλίας και άφησε πάνω από 200 νεκρούς, μέχρι τώρα, ενώ οι άστεγοι υπολογίζονται πάνω από 60.000.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη γειτονική πληγείσα από τον εγκέλαδο χώρα, όπου σε μερικά δευτερόλεπτα η μεσαιωνική πόλη των 80.000 κατοίκων στα Απέννινα Όρη και η γύρω από αυτήν περιοχή μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (Protezione Civile Nazionale), δημοσιευθείσες στην εφημερίδα «La Repubblica», πάνω από 15.000 κτίρια της πόλης κρίνονται ακατάλληλα. Ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν ολοσχερώς είναι και η φοιτητική εστία της πόλης, καθώς και κτίσματα, που χρονολογούνται από την εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Η περιοχή στην οποία έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 200 σεισμικές δονήσεις από τον περασμένο Οκτώβριο, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού έχει παραδοθεί στο χάος ενώ τα σωστικά συνεργεία 4.000 διασωστών και 1.000 μονάδων δίνουν μάχη με το χρόνο για τον απεγκλωβισμό από τα ερείπια θυμάτων και επιζώντων.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η Ιταλική Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έκανε έκκληση για βοήθεια σε μέλη εθελοντικών οργανώσεων. Τεράστιες είναι οι ανάγκες για τους χιλιάδες άστεγους για τους οποίους στήθηκε ένα κέντρο υποδοχής στο γήπεδο της πόλης.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο της πόλης, όπου το 90% του κτιρίου κρίθηκε ακατάλληλο. Από το νοσοκομείο της πόλης στήθηκε αερογέφυρα με ελικόπτερα, προκειμένου να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας του Αμπρούτσο οι βαριά τραυματίες. Οι ανάγκες για αίμα είναι εξίσου μεγάλες και δη της ομάδας Ο rhesus αρνητικό.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ αισθανόμενη την επείγουσα ανάγκη της πληγείσας περιοχής επικοινώνησε με την Ιταλική Εθνική Πολιτική Υπηρεσία (Protezione Civile Nazionale), όπως και με το Ιταλικό Κέντρο Αιμοδοσίας (AVIS) εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη της και, κυρίως, τη βούληση για προσφορά βασικών ειδών ρουχισμού και αίματος, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο αυτής της ανθρώπινης προσφοράς, καλούμαστε όλα τα μέλη της ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ να συνδράμουμε συγκεντρώνοντας υλικό και δίνοντας αίμα στα νοσοκομεία της χώρας υπ’ όψιν της τράπεζας αίματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και έδρα το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών**''Γιώργος Γεννηματάς''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: