Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ – ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ!

Μάρτιος 2004. Περίοδος Ολυμπιακών Αγώνων. Από τα πλέον επίσημα χείλη – εκπροσώπου της νέο-συντηρητικής διακυβέρνησης της χώρας – του Υπουργού Δημοσίας Τάξης (ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ) ακούσαμε ότι παρέλαβαν μια από τις καλύτερες αστυνομίες της Ευρώπης. Πλήρως οργανωμένη, εκπαιδευμένη και άρτια εξοπλισμένη με σύγχρονο τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Το αίσθημα ασφάλειας σε υψηλό βαθμό.

Μετά τους Ολυμπιακούς και μέχρι σήμερα τι βλέπουμε; Τι ακούμε; Τι διαβάζουμε; Πλήρης επικράτηση του κομματισμού και της ευνοιοκρατίας! Οι υπηρεσίες αποδιοργανώθηκαν σε βαθμό διάλυσης. Επικράτησε το δόγμα του «κράτους αφέντης». Οι αστυνομικοί μετονομάστηκαν σε «πραίτορες». Η εγκληματικότητα, από την μικρότερη, της καθημερινότητας, μέχρι την πιο σοβαρή, αυτή του οργανωμένου εγκλήματος, σε πλήρη έξαρση. Κλοπές, ληστείες, απαγωγές, δολοφονίες και εγχώρια τρομοκρατία γεμίζουν κάθε μέρα τις σελίδες των εφημερίδων και τα δελτία ειδήσεων. Η αστυνομία αμήχανος θεατής. Αστυνόμευση μηδενική. Η ανικανότητα αντίδρασης της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας, καλυμμένη με τον μανδύα του κομματισμού, αποδεικνύεται περίτρανα. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών στο ναδίρ. Οι «πραίτορες», ανάλογα με τις εντολές που τους δίνουν, ή τηρούν στάση παθητική, οπότε πυρπολείται όλο το εμπορικό κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους ή καταφεύγουν σε υπέρμετρη και αντιδημοκρατική βία, χωρίς διάκριση. Νεαροί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, Φοιτητές, Ηλικιωμένοι, Δικηγόροι και Απλοί Πολίτες χτυπιούνται και προσάγονται αναίτια.

Είδαμε κουκουλοφόρους να χαριεντίζονται με τα ΜΑΤ και να ενεργούν από κοινού! Απομένει να δούμε και πάλι κάθοδο «νοικοκυραίων» και «αγανακτισμένων» και να παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, όπως στην περίπτωση ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ. Δηλ. πλήρη αναβίωση του παρακράτους. Τακτικές και πρακτικές συνυφασμένες με δεξιές διακυβερνήσεις.

Η ανασφάλεια βρίσκεται στο ζενίθ. Ανασφάλεια συνδυασμένη και με αποτυχημένη οικονομική πολιτική οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση. Η αγωνία για το αύριο είναι έκδηλη, χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας στους σκληρά φορολογούμενους πολίτες.

Το θράσος των νέο-συντηρητικών κυβερνόντων περισσεύει. Με ύφος «χιλίων Καρδιναλίων» βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και με στόμφο δηλώνουν ότι και την εγκληματικότητα φταίει το ΠΑΣΟΚ, λες και δεν κυβερνούν πέντε χρόνια! Λες και δεν είναι αυτοί που διέλυσαν την αστυνομία! Λες και δεν είναι αυτοί που με πογκρόμ διώξεων δημοκρατικών αξιωματικών από το 2004 αποδιοργάνωσαν πλήρως τις αστυνομικές υπηρεσίες! Λες και δεν είναι αυτοί που απαξίωσαν τα στελέχη της Ολυμπιάδας και δεν αξιοποίησαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία! Λες και δεν είναι αυτοί που είτε αποστράτευσαν είτε έβαλαν στο ψυγείο τους αξιωματικούς εκείνους, που κατά γενική (και διεθνή) ομολογία, συνέβαλαν ώστε να γίνουν οι πιο ασφαλείς Ολυμπιακοί Αγώνες! Λες και δεν είναι αυτοί που διέλυσαν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία διώκοντας έμπειρους αξιωματικούς και βάζοντας στην θέση τους κομματικοποιημένα στελέχη τους, τελείως άπειρα και ανεκπαίδευτα! Λες και δεν είναι αυτοί που επανέφεραν το στρατοκρατικό σύστημα εκπαίδευσης της Χωροφυλακής στις Αστυνομικές σχολές. Όλα αυτά ακούγονται και διαβάζονται καθημερινά. Τα βιώνουν οι πολίτες και αγανακτούν. Στην σύγχυση που επικρατεί απαξιώνουν τα πάντα.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: