Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2008



Από τον Τομέα Κοινωνικών Κινημάτων, Δικτύων και ΜΚΟ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές όλης της χώρας, οι οποίες συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων στις φυλακές όλης της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων στην απεργία έχει φθάσει στους 3390. Παρά τις εκφράσεις συμπαράστασης από πολλούς πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, καθώς και πλήθος ΜΚΟ, η κυβέρνηση παραμένει αδιάφορη στα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων.
Παρά τις συντονισμένες πιέσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, αρκείται στη διατύπωση γενικόλογων υποσχέσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων των τροφίμων των φυλακών, αρνούμενος να δεσμευτεί για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ είχε εξαρχής ταχθεί στο πλευρό των κρατουμένων και είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τις συνέπειες της «σωφρονιστικής» της πολιτικής. Πράγματι, ως επακόλουθο της κυβερνητικής αναλγησίας και αδιαφορίας, οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, η αναταραχή στις φυλακές εξαπλώνεται και κινδυνεύει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, με τη συμμετοχή της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ καθώς και πολλών άλλων φορέων, συλλόγων και οργανώσεων, πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., στα Προπύλαια, συνέντευξη Τύπου και συναυλία συμπαράστασης προς τους απεργούς.
Θα είμαστε όλοι εκεί για να διαδηλώσουμε την αγανάκτησή μας για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές και για τις καθημερινές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των κρατουμένων, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια και στην κοινωνική επανένταξη, το δικαίωμά τους στην ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: