Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

ΧΑΛΚΙΔΑ, 21 Οκτωβρίου 2008

Η απεργία της 21/10/2008, έρχεται σε μια περίοδο οξύτατης κρίσης του παγκόσμιου κερδοσκοπικού καπιταλισμού, αλλά και της εγχώριας πολιτικής, που ασκείται από τις πολιτικές της Νέας .Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση, αφού διέλυσε το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, αφού αφαίμαξε τα μεσαία και κατώτερα εισοδήματα, αφού χάρισε δισεκατομμύρια ευρώ με φοροαπαλλαγές στην οικονομική ολιγαρχία του τόπου, εσχάτως, μας αποκάλυψε ότι σκοπεύει να δώσει, με λευκή επιταγή, δισεκατομμύρια ευρώ στους προκλητικούς τραπεζίτες, που θησαυρίζουν επί χρόνια εις βάρος των πολιτών αυτής της χώρας.
Και όλα αυτά, έχοντας προχωρήσει σε νομοθετικά μέτρα ακραίας επιδείνωσης της θέσης των νέων εργαζομένων, με τη ρουσφετολογική εξάρτηση των stage και των γαλάζιων συνεντεύξεων, με την ενοικίαση εργαζομένων, με την εργοδοτική ζούγκλα στον ιδιωτικό τομέα, με τους εργαζομένους δύο ταχυτήτων στο δημόσιο τομέα.
Η απεργία αυτή για την ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΥΒΟΙΑΣ σηματοδοτεί την πολύπλευρη, μαζική και ανυποχώρητη κοινωνική σύγκρουση των νέων, που θα αποδομήσει και στους δρόμους τη νεοφιλελεύθερη και νέο - συντηρητική κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας που είναι επικίνδυνη και έτοιμη να πράξει κάθε θεσμική και πολιτική εκτροπή. Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΕΥΒΟΙΑΣ πρωτοστατεί σε ένα ευρύ κύμα διαμαρτυρίας και αντιπαράθεσης σε κάθε κοινωνικό και θεσμικό χώρο πού θα σαρώσει την παραπαίουσα κυβέρνηση της δεξιάς

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΡΑΒΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: