Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η Ελληνική κοινωνία βιώνει συνεχόμενα το καθεστώς της κυβερνητικής αναλγησίας και ανασφάλειας που η ΝΔ προσπαθεί να επιβάλει 5 χρόνια τώρα.
Η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η αστυνομική βία και η ένταση του φόβου, συναντά ένα πρωθυπουργό - διαμορφωτή χθες, παθητικό θεατή των δυσμενών εξελίξεων σήμερα και ένα κράτος στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Η σειρά κατασταλτικών μέτρων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για θέσπιση αυστηρότερων ποινών για όσους διαπράττουν αδικήματα και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλα ή με οτιδήποτε άλλο αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και η καθιέρωση της αυτεπάγγελτης δίωξης για το αδίκημα της εξύβρισης κρατικών λειτουργών, είναι προφανώς αναποτελεσματικά και μάλλον επικίνδυνα και μόνο στόχο έχουν την προσωρινή «προστασία» της κυβέρνησης της ΝΔ για την κοινωνική αναμέτρηση που έρχεται, ως αποτέλεσμα της έλλειψης κρατικής πρόνοιας, της τρομοκρατίας των εργοδοτών και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
Η δεξιά, ακόμα μια φορά, επιλέγει την καταστολή και ποινικοποίηση κάθε τρόπου αντίδρασης του λαού, στις επιλογές της και τις πολιτικές της.
Λύση στα προβλήματα της κοινωνίας δεν αποτελούν νέοι νόμοι, αλλά αφενός η εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων, αφετέρου, η αλλαγή της κυβέρνησης, με την οποία θα διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη και το δικαίωμα του να εκφράζεται ελεύθερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: