Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ: 7 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ

. Σήμερα, οι γυναίκες είναι οι πρώτες που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην οποία μας οδήγησαν οι πολιτικές της αποχωρούσας κυβέρνησης και η οποία επιβαρύνεται από τη διεθνή κρίση. Βιώνουν πρώτες την ακρίβεια, την έλλειψη ποιοτικού συστήματος δημόσιας παιδείας. Βιώνουν γενικά με τον πιο έντονο τρόπο τα οξυμμένα προβλήματα που δημιουργούνται, τόσο στην εργασία, όσο και στην οικογένεια, λόγω των πολλαπλών ρόλων τους ως εργαζόμενες, μητέρες και σύζυγοι.
2. Το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε χθες 7 συγκεκριμένες, προγραμματικές δεσμεύσεις για την στήριξη της γυναίκας, της οικογένειας και την εξισορρόπηση επαγγελματικής, οικογενειακής και προσωπικής ζωής:
Πρώτο, προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση. Ενδυνάμωση των μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας. Δικαίωμα σε πρόωρη συνταξιοδότηση.
Δεύτερο, στήριξη και σύνταξη στην ανασφάλιστη νοικοκυρά.
Τρίτο, δίχτυ προστασίας, πρόνοιας και υποστηρικτικών δομών για την γυναίκα και την οικογένεια, στήριξη της μονογονεϊκής οικογένειας.
Τέταρτο, φροντίδα των παιδιών σε βρεφική και νηπιακή ηλικία, διπλασιασμός των βρεφονηπιακών σταθμών πλήρους ωραρίου, επιχορήγηση του κόστους φύλαξης των παιδιών σε σταθμούς, ολοήμερο νηπιαγωγείο.
Πέμπτο, υποστήριξη νέων ζευγαριών στην προσπάθεια απόκτησης οικογένειας, οικονομική στήριξη, ιατρική μέριμνα, φορολογική ελάφρυνση, εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ για κάθε παιδί.
Έκτο, μέριμνα για τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία.
Έβδομο, στήριξη γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
3. Οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις, που βέβαια δεν ορίζουν το σύνολο του προγράμματος, αλλά αναδεικνύουν την βαρύτητα που δίνουμε στη στήριξη της γυναίκας και της οικογένειας, θα συζητηθούν αναλυτικά στην ημερίδα που διοργανώνει αύριο ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ (βλ. περισσότερες πληροφορίες: http://www.pasok.gr/portal/gr/3/72993/7/7/1/showdoc.html ).
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ Ν.Δ. ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Σε επίκαιρη ερώτηση που υπογράφουν 84 βουλευτές του Κινήματός μας, αποτυπώνεται με στοιχεία η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, επί πέντε χρόνια, από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
1. Δαπάνες λειτουργίας του δημοσίου. Πώς το είπε ο κ. Καραμανλής στη Βουλή στις 22/12/2003; «Όταν χάνονται 10 δις ευρώ το χρόνο στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, μη ρωτάτε κύριοι της κυβέρνησης από που θα βρεθούν πόροι για κοινωνική πολιτική!». Αποτέλεσμα μετά από 5 χρόνια;
Οι δαπάνες λειτουργίας του δημοσίου αυξήθηκαν κατά 16,5 δις ευρώ τουλάχιστον.
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κόστος της γραφειοκρατίας στη χώρα μας υπερβαίνει τα 15 δις ευρώ το χρόνο.
2. Δημόσιος τομέας. Τι έλεγε το Πρόγραμμα της Ν.Δ.; «Προβλέπουμε τετραετές πρόγραμμα συγχώνευσης και κατάργησης υπηρεσιών για τον περιορισμό της έκτασης του δημοσίου». Αποτέλεσμα;
Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι το τέλος του 2006, ίδρυσαν 3 νέα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 8 νέα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, 5 νέες Εθνικές Αρχές, 4 νέες Γενικές Γραμματείες, 3 νέες Ειδικές Γραμματείες, 398 νέες αμειβόμενες Επιτροπές, 32 νέες αμειβόμενες Ομάδες Σχεδιασμού, 165 νέες θέσεις Συμβούλων σε Υπουργεία και Οργανισμούς.
Από τον Μάρτιο του 2004 έως το τέλος Ιουνίου του 2008 η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενέκρινε συνολικά 671.016 προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των προσλήψεων είναι ρουσφετολογικές και άχρηστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2000-2003, μόλις μία στις εννιά θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνταν ήταν στο δημόσιο. Επί Ν.Δ., την τελευταία πενταετία, η αναλογία είναι μία στις τέσσερις!
3. Μισθοί και αμοιβές διοικήσεων ΔΕΚΟ κλπ. Πώς το είπε ο κ. Καραμανλής στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του στις 20/3/2004; «Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα. Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται». Ιδού οι κομμένοι μισθοί:
Ενδεικτικά: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας: συνολικές αμοιβές άνω των 600.000 ευρώ το χρόνο. Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής: 300.000 ευρώ το χρόνο. Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Πετρέλαια: 270.000 ευρώ το χρόνο. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ: περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ: 300.000 ευρώ το χρόνο.
4. Διαφθορά. Τι έλεγε ο κ. Καραμανλής στις 29/9/2003; «Η Ελλάδα κατρακυλά ασταμάτητα στη λίστα της διεθνούς κατάταξης για τη διαφθορά. Από την 25η θέση το 1997, έφτασε στην 44η φέτος!». Τι έγινε την τελευταία πενταετία; Η Ελλάδα υποβιβάστηκε στην 57η θέση της διεθνούς κατάταξης!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: