Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜ

1. Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα από αυτή την κυβέρνηση. Μας διαψεύδει όμως καθημερινά. Χθες, πληροφορηθήκαμε ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μετέβη στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα ενόψει του ραντεβού της…Τετάρτης με την κοινοτική επίτροπο Γεωργίας. Τι πήγε να κάνει δύο μέρες πριν; Να αποφύγει τους αγρότες της Κρήτης που εξαπάτησε. Στη θέση του, η αποχωρούσα κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ.
2. Σήμερα, την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου συζητούσε με τους Κρήτες αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά, εξαπολύθηκε βροχή δακρυγόνων. Η κυβέρνηση, αντί να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους και να πάρει μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματός τους, την πάταξη της αισχροκέρδειας των καρτέλ, τη διάθεση της παραγωγής του λαδιού που παραμένει στις αποθήκες και τη στήριξη της κτηνοτροφίας, επιστράτευσε τα δακρυγόνα και τα χημικά.
3. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ταραξίες, αντί να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά τους. Για άλλη μια φορά η πρωτεύουσα πνίγεται στα δακρυγόνα. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται αδύναμη να διαχειριστεί τα προφανή.
4. Την ώρα που απαιτείται συλλογικότητα και κοινή προσπάθεια για να βγούμε από την κρίση, η κυβέρνηση διχάζει την κοινωνία και προκαλεί συνεχώς αναταραχή. Όπως είπε και ο Γ. Παπανδρέου χθες στη Βουλή: «Με τους αγρότες; Αυταρχισμός και βία…Προκαλέσατε τους αγρότες της Κρήτης. Οξύνατε την κατάσταση. Οδηγήσατε σε επικίνδυνες καταστάσεις…Δεν μπορείτε, παρά τις σημερινές σας προφάσεις περί διαλόγου, δεν μπορέσατε και δεν μπορείτε να διαμορφώσετε ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και συναινέσεις, για να πάει μπροστά η χώρα, διότι εξυπηρετείτε μειοψηφίες ειδικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: