Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ???

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε στη χωρά μας αλλά και γενικότερα σε παγκόσμιο επίπεδο την ραγδαία ανάπτυξη που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Ο ρόλος τους και οι επιρροές τους γιγαντώνονται συνεχώς. Βιώνουμε καθημερινά μια μονοσήμαντη μορφή επικοινωνίας οπού ο πολίτης είναι μόνιμα ο δέκτης των μηνυμάτων και των εικόνων που το κάθε μέσο θέλει να προβάλει προσπαθώντας να διαμορφοσει την κοινή γνώμη.
Ταυτόχρονα όλοι μας νιώθουμε μια μεγάλη πίεση στη ζωή μας και την καθημερινότητα μας από πολλές πλευρές. Πιεζόμαστε από το κράτος με τους μηχανισμούς εξουσίας , από τα καρτέλ, το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία .Πιεζόμαστε από την ακρίβεια , την κακή παιδεία , τα δάνεια ,την ανεργία, και τον οικογενειακό προϋπολογισμό που δεν καλύπτει τις ανάγκες μας. Η απαξίωση των θεσμών δημιουργεί σε όλους αλλά ειδικά στους νέους τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον του .Ο καθένας αισθάνεται μόνος και αβοήθητος. Όμως από έκκριση κάνεις δεν μπορεί να βγει μόνος του.. πρέπει να βγούμε όλοι μαζί! !Η δημοκρατία και η πολιτική θα πρέπει να δώσει λύσεις
Και όμως αυτό που κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι απλή επικοινωνιακή πολιτική .Σε κάθε πρόβλημα η σκάνδαλο που προκύπτει -δυστυχώς είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο το ζητούμενο δεν είναι η λύση αλλά το πώς αυτό δεν θα στοιχήσει στην κυβέρνηση επικοινωνιακά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η σχέση της κυβέρνησης με τα ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΕΝΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.
Τι γίνεται όμως όταν ο θησαυρός αποδεικνύεται άνθρακας?? Κάνεις δεν μπορεί να στηριχτεί μόνο στην εικόνα αν αυτή δεν υποστηρίζεται από πράξεις και πολιτικές, Αν η ουσία δεν υποστηρίζει την εικόνα τότε ο <<βασιλιάς μένει γυμνός και μόνος>>.
Η επικοινωνία είναι ένα σημαντικό κομμάτι μέσα από το οποίο προβάλουμε την πολιτική μας. Είναι εργαλείο πολίτικης αλλά δεν την υποκαθιστά.

Καλή επιτυχία στον γραμματέα και τα παιδία της νεολαίας πασοκ και θερμά συγχαρητήρια για αυτήν την προσπάθεια και για τις πολλές και σημαντικές τους δράσεις.

Μπαρακος Νικος
Υπεύθυνος Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
Πρώην μέλος γραμματείας Κ.Ε.Δη.Νο.Συ.ν

Δεν υπάρχουν σχόλια: