Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ...

Βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, επιτέλους, τον ελληνικό λαό να αρχίζει να αντιλαμβάνεται ποιος τον κυβερνά (η καλύτερα ποιος υποτίθεται ότι τον κυβερνά). Αφού λοιπόν απογοητεύτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, μιας και απέτυχε παταγωδώς να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, η έστω κάποια από αυτά- κατάφερε να υποβαθμίσει το επίπεδο ζωής των Ελλήνων ασκώντας την αντιλαϊκότερη φορολογική πολιτική στην ιστορία του τόπου και συνοπτικότερα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο αποτυχημένη και διεφθαρμένη κυβέρνηση, άρχισε να αλλάζει τη στάση του έναντι στο ΠΑΣΟΚ. Και από εκεί που κανείς δεν ασχολούνταν με τις προτάσεις και τον πολιτικό του λόγο, άρχισε πλέον ο κόσμος να αποκτά ευήκοα ώτα. Σιγά σίγα αρχίζει να στηρίζει τις ελπίδες του σε αυτό, για την έξοδο από την οικονομική κρίση, τη δημιουργία μιας δικαιότερης κοινωνίας και την ύπαρξη μεγαλύτερης διαφάνειας στα πολιτικά πράγματα.
Μέχρι στιγμής η δημοσκοπική έκφραση της εν λόγω μεταστροφής του κλίματος (με διαφορά γύρω στις 6 μονάδες από τη ΝΔ) δείχνει να γεμίζει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με μεγαλύτερο βάρος έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν πράξη τις προσδοκίες του λαού. Ο πρόεδρος μάλιστα δίνει το στίγμα, τονίζοντας πως δεν είναι ώρα για έπαρση από μέρους των στελεχών για τα θετικά αποτελέσματα των ερευνών που μέρα με τη μέρα βελτιώνονται περαιτέρω.
Παρόλα αυτά όμως και ακόμη κι αν όλα βαίνουν καλώς σήμερα, που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ποιος ξέρει αν τα πράγματα θα είναι τα ίδια μετά από ένα-δύο κυβερνητικά χρόνια. Για να προληφθούν λοιπόν κάποια από τα φαινόμενα του αρνητικού σκέλους του κυβερνητικού παρελθόντος πρέπει όλοι μας να τονίζουμε στους ιθύνοντες πως όποιος τολμήσει να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή του.
Ας μη νομίζουμε πως ο κόσμος έδωσε πλέον συγχωροχάρτι στο Κίνημα και ξεκινάμε να γράφουμε σε λευκή σελίδα. Ο κόσμος απαιτεί πολλά από το ΠΑΣΟΚ και για αυτό το λόγο θα είναι και ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι του. Δεν αρκεί να αποδείξει το ότι δεν είναι ίδιο με τη ΝΔ, κάτι που είναι φανερό και αυταπόδεικτο, αλλά πρέπει να αποδείξει πως είναι η λύση στα προβλήματα του ελληνικού λαού, τα οποία και γιγαντώθηκαν τα τελευταία 5 χρόνια της "σεμνής και ταπεινής" διακυβέρνησης του κυρίου Καραμανλή.
Αυτό λοιπόν που έχω να προτείνω σε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι να δουλέψουν πολύ σκληρά και με εντιμότητα όταν θα βρεθούν σε κυβερνητικά πόστα, καθώς και να παραμερίσουν όσους προσπαθήσουν να τους πλησιάσουν, προς εξασφάλιση ιδίου οφέλους. Σε διαφορετική περίπτωση οι λέξεις δε είναι αρκετές για να περιγράψουν την εξέλιξη των ιδίων αλλά και του Κινήματος γενικότερα...

Παντελής Κωνσταντίνος
Υπευθυνος Δικτύων Τ.Ο. Ερέτριας

Δεν υπάρχουν σχόλια: