Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

Σήμερα, ημέρα των μεταναστών, τα νέα που μας έρχονται σχετικά με τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο αριθμός αυτών που δεν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα μας ανέρχεται στις 210.000, η νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες κατηγορεί την Ελλάδα για πλήθος παραβιάσεων των διεθνών συνθηκών, καθώς παραμένει η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό έγκρισης αιτήσεων χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμα, επισημαίνει την ανεπάρκεια των κέντρων υποδοχής, καθώς και το πλήθος των λειτουργικών τους προβλημάτων.
Με δεδομένη την κατάσταση αυτή και με αφορμή την ημέρα των μεταναστών, σαράντα κοινωνικοί φορείς διοργανώνουν σήμερα στις 5 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή, συλλαλητήριο υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται και για αύριο στα Προπύλαια.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, για άλλη μια φορά, συντάσσεται στο πλευρό των κοινωνικών φορέων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας. Συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις, ενώνει τη φωνή της με τις φωνές των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, προασπίζει τα δικαιώματά τους στη νόμιμη παραμονή και εργασία, την ισότιμη αντιμετώπιση, την κοινωνική ένταξη.
Διεκδικεί το δικαίωμά τους στην ελπίδα, το δικαίωμά τους στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: