Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ...

Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,
Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, που η χώρα μας διέρχεται περίοδο σοβαρής κρίσης σε όλα τα επίπεδα, που η πολιτική και οι πολιτικοί απαξιώνονται, κυρίως λόγω της συμπεριφοράς της σημερινής πολιτικής εξουσίας, που οι πολίτες απομακρύνονται ή αποστασιοποιούνται, είναι ελπιδοφόρα για όλους μας η προσπάθεια που ξεκινά η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στον Νομό μας. Προσπάθεια που κορυφώνεται με την έκδοση αυτού του εντύπου που σήμερα κρατάμε στα χέρια μας. Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στους νέους μας, οι οποίοι δείχνουν το δρόμο του αγώνα, της ελπίδας και του οράματος, αυτόν που τα τελευταία χρόνια λείπει από την κοινωνία. Θέλω λοιπόν με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου και τις θερμότερες ευχές μου για κάθε επιτυχία σε όλες τους τις προσπάθειες.
Φίλες και φίλοι,
Δυστυχώς ζούμε μία από τις πλέον δύσκολες περιόδους από την μεταπολίτευση. Μέρα με τη μέρα και τελευταία – χωρίς υπερβολή – ώρα με την ώρα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, οδηγεί τη χώρα μας σε αδιέξοδο σε όλους τους τομείς και τους πολίτες σε απόγνωση. Η ακολουθούμενη μετά το 2004 και μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική, έχει οδηγήσει το 25% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Για πρώτη φορά, σύμφωνα με αδιαμφισβήτητες μελέτες, προστέθηκαν 280.000 νεόπτωχοι Έλληνες σε έξι μήνες, δημιούργημα αποκλειστικό της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πλέον των πεντακοσίων χιλιάδων νέων οδηγήθηκαν ή οδηγούνται σε μετανάστευση. Οι εργασιακές σχέσεις ανετράπησαν, οι απολύσεις – ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα – είναι καθημερινό φαινόμενο. Η κοινωνική ασφάλιση, παρά τις μεγαλόστομες μεταρρυθμίσεις, καταρρέει.
Αφού πρώτα κυριολεκτικά οι «εκλεκτοί» της Νέας Δημοκρατίας «φρόντισαν» μέσω των δομημένων ομολόγων, να λεηλατήσουν τα αποθεματικά των ταμείων, σήμερα αυτά αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις σε γιατρούς και φαρμακοποιούς. Ασφαλισμένοι συνταξιοδοτούνται χωρίς να πληρώνονται. Επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ δεν καταβάλλονται. Ο συνταξιούχος των 600,00 ευρώ καλείται να πληρώνει για δεύτερη φορά την ασφάλισή του, αφού η επίσκεψη στο γιατρό ή η αγορά φαρμάκων ήδη σε αρκετές περιοχές τις χώρας πληρώνονται. Από την άλλη πλευρά, οι πλούσιοι Έλληνες απολαμβάνουν τα πάντα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι ρυθμίσεις που έγιναν για τον «επαναπατρισμό» δήθεν κεφαλαίων από το εξωτερικό, οι διαγραφές ασφαλιστικών εισφορών, με αποκορύφωση το γεγονός ότι ενώ οι Διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει στο κατώτερο όριο της τελευταίας δεκαετίας, οι τιμές του καταναλωτή παραμένουν απλησίαστες για τους περισσότερους Έλληνες.
Θα μπορούσε κανείς να γράφει ασταμάτητα και να αναφέρεται σε οδυνηρά πράγματα, που δυστυχώς συμβαίνουν σήμερα εξαιτίας της αδιέξοδης πολιτικής της Κυβέρνησης. Όμως «ο γιαλός δεν είναι στραβός». Εμείς «στραβά αρμενίζουμε» με τιμονιέρη την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Υπάρχει ελπίδα;
Η απάντηση φίλες και φίλοι είναι ΝΑΙ. Η ελπίδα υπάρχει και εντοπίζεται στην Αυριανή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Πρόεδρό μας Γιώργο Παπανδρέου. Θα ρωτούσε κάποιος δύσπιστος πιθανώς γιατί στο ΠΑΣΟΚ, γιατί στον Γιώργο Παπανδρέου; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί το ΠΑΣΟΚ τώρα είναι περισσότερο έμπειρο και ώριμο από ποτέ. Γιατί έχει πρόγραμμα για όλους τους τομείς, ρεαλιστικό και απολύτως υλοποιήσιμο. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει κοινωνική ευαισθησία. Γιατί εγγυητής για όλα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει δώσει δείγματα και ύφους και ήθους. Γιατί το ΠΑΣΟΚ πορεύεται μαζί με τους πολίτες.
Φίλες και φίλοι,
Δεν απέχει πολύ η μέρα που θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Όλοι μαζί, με γνώμονα όλα όσα μας ενώνουν, που είναι και τα περισσότερα, θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε. Η χώρα μας θα γνωρίσει μια νέα περίοδο με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Περίοδο ισονομίας, ισοπολιτείας, κοινωνικής ευαισθησίας και κοινωνικής Δικαιοσύνης. Η ελπίδα μπορεί και πρέπει να επιστρέψει σε όλους μας. Και εμείς στο ΠΑΣΟΚ αγωνιζόμαστε όλοι γι’ αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: