Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Λαϊκή Οργή & Αντικειμενικές Πολιτικές Ευθύνες

Η ψυχρή δολοφονία του 15χρονου μαθητή από τον αμετανόητο Ειδικό Φρουρό ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθεί η βαθύτατη κρίση που βιώνει η χώρα μας με άμεσες και ορατές επιπτώσεις στη νέα γενιά. Κρίση του σήμερα, αλλά και του μέλλοντος. Κρίση συνοδευμένη από βία, που ως μορφή πάλης και διεκδίκησης είναι κατακριτέα.

Σήμερα βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση αξιών. Η ηθική, έστω και σαν λέξη, είναι απορριπτέα από τα νέο-συντηρητικά στελέχη. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. βουτηγμένη στα σκάνδαλα των «δικών της στελεχών και παιδιών» εμπαίζοντας τους πολίτες και δοκιμάζοντας τις αντοχές της κοινωνίας επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό τους. Με επικοινωνιακά τρικ, ξύλινη πολιτική γλώσσα και Πρωθυπουργικά διαγγέλματα το μαύρο γίνεται άσπρο.

Τι να πρωτοθυμηθούμε!

Την υπόθεση Χούπη, τις υποκλοπές, τους Πακιστανούς, τις βίλες που βαφτίστηκαν αναψυκτήρια με μαύρη απασχόληση Ινδών λαθρομεταναστών, το Καρτέλ Γάλακτος, τις υποθέσεις Παυλίδη και Ζαχόπουλου, τα Ομόλογα, τις καταστροφικές πυρκαγιές, τη SIEMENS και το C4I, το Βατοπέδι και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε!

Βρέθηκαν μαγικές λέξεις και όλα κουκουλώθηκαν: «Αντικειμενική Πολιτική Ευθύνη».

Για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 με τις δεκάδες νεκρούς βρέθηκε η αιτία. Ο «Στρατηγός Άνεμος» επικαλέστηκε «ασύμμετρες απειλές», θέσεις που υιοθέτησαν όλα τα Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ.. Μετά τα όσα ακολούθησαν τη ψυχρή δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Κυβέρνηση, Βουλευτές, στελέχη της Ν.Δ. και ρασσοφόροι με τη σύμπραξη παπαγαλίσκων επικαλέσθηκαν οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης που υλοποιείται και από «ορδές καταστροφέων» που ήρθαν από το εξωτερικό.

Δηλαδή και πάλι επικαλούνται «ασύμμετρες απειλές». Τοπική γνωστή. Ας θυμηθούμε το «Καραμανλής ή τανκς» της 10ετίας του 1970 και το πρόσφατο «Καραμανλής ή χάος».

Τι μας λέτε κύριοι;! Ποιόν κοροϊδεύετε;!

Με περίσσιο θράσος, διάφοροι εκπρόσωποι της νέο-συντηρητικής παράταξης, περιφέρονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να μας πείσουν ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και εμείς, ενώ αυτοί έχουν μόνο «αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες». Δεν αντιλαμβάνονται ότι γίνονται γραφικοί και καθόλου πιστευτοί. Δεν μας λένε τίποτε για την ταμπακιέρα. Δεν μας λένε για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και για την ανασφάλεια των νέων. Δεν μας λένε τίποτε για τη γενιά των 700 ευρώ και την ανασφάλιστη εργασία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Stage. Δεν μας λένε τίποτε για τον υπέρμετρο πλουτισμό Κυβερνητικών στελεχών, που όλως συμπτωματικά εμπλέκονται στα σκάνδαλα. Απεναντίας, δικαιολογούν αυτές τις συμπεριφορές με τον ισχυρισμό «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Δεν μας λένε τίποτα για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ που τόσο ξεδιάντροπα το κουκούλωσαν. Το βαφτίζουν υπόθεση και καταλογίζουν αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες στους Υπουργούς που αντάλλαξαν 260 οικόπεδα-φιλέτα του Δημοσίου, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, και πήραν βάλτο. Δεν μας λένε ότι η δολοφονία του 15χρονου από τον πραίτωρα Ειδικό Φρουρό ήταν θρυαλίδα, η αφορμή της λαϊκής οργής και νεανικής εξέγερσης.

Ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε κύριοι; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Όσον αφορά το θέμα των ημερών, δηλαδή τη στάση της Αστυνομίας, και τη συμπεριφορά των αστυνομικών ως προς την προάσπιση δημοκρατικών των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και των περιουσιών τους, είναι ζήτημα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο βασανισμό σκέψης για να απαντηθεί. Ας θυμηθούμε μόνο ότι, ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, τους έλεγε ότι «το κράτος είστε εσείς». Ο Στρατηγός Άνεμος – ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ τους αποκαλούσε «Πραίτωρες». Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί όταν το 2004 επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγήλης έλεγαν ότι «πηγαίνουν στο σπίτι τους». Επίσης, καθοριστικός παράγοντας είναι ότι μετά το 2004 επικράτησαν στην ΕΛ.ΑΣ. λογικές και πρακτικές «πλήρους στρατικοποίησης» και περιθωριοποίησης ή διωγμός κάθε δημοκρατικής σκέψης ή αντίληψης. Το εκπαιδευτικό σύστημα των Αστυνομικών Σχολών σχεδόν ταυτίστηκε με το σύστημα των Στρατιωτικών Σχολών. Δηλαδή, από τις Αστυνομικές Σχολές δεν βγαίνουν αστυνομικοί στην υπηρεσία των πολιτών, αλλά «Πραίτωρες» στην υπηρεσία των Κυβερνητικών επιλογών, πολιτικών και πρακτικών.

Όμως ας μην αναζητήσουμε και καταλογίσουμε ευθύνες στο σύνολο των αστυνομικών, που και αυτοί είναι εργαζόμενοι. Σίγουρα υπάρχουν και εκδηλώνονται ακραίες (κατακριταίες) συμπεριφορές υπερβάλλοντα ζήλου. Τέτοιες συμπεριφορές παρατηρούνται σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλη τη διαστρωμάτωση της κοινωνίας. Ευθύνες (όχι αντικειμενικές) έχει η Πολιτική και Φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.. Από εκεί εκπορεύονται οι εντολές και μέσα από αυτές υλοποιείται η νέο-συντηρητική πολιτική της Ν.Δ. και της Κυβέρνησης. Η επανασύσταση του κράτους της Δεξιάς βρήκε πρόσφορο έδαφος στη φιλικά προσκείμενη με τη Ν.Δ. ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.. Δυστυχώς στρατοκρατικές νοοτροπίες και συμπεριφορές επικράτησαν πλήρως και μας γυρίζουν σε εποχές που κανένας Δημοκράτης Έλληνας δεν θέλει να θυμάται.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΑΡΑΒΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: